Samostalni sindikat trgovine Srbije u saradnji sa Fondacijom Fridrih Ebert, dana 01.11.2016. god. organizovao je okrugli sto u hotelu METROPOL u Beogradu sa temom ″RADNI ODNOSI U SEKTORU TRGOVINE NA PRIMERU NEMAČKE I SRBIJE″. Učesnici okruglog stola su bili predstavnici poslodavaca i članovi Republičkog i gradskog odbora Samostalnog sindikata trgovine Srbije. 
Na okruglom stolu uvodna izlaganja su imali:
1. Nils Busch-Petersen, generalni menadžer poslodavačkog udruženja u trgovini za Berlin Brandenburg, Berlin sa temom: ″Socijalno partnerstvo u trgovini na primeru Nemačke” i „Edukacija, zadaci i delovanje poslodavačkih udruženja u trgovini“
2. Radoslav Topalovic, predsednik Samostalnog sindikata trgovine Srbije sa temom: “Perspektive socijalnog dijaloga u sektoru trgovine Srbije”
3. Miki Omaljev, izvršni direktor područja ljudskih resursa  “MERCATOR S” predstavnik poslodavaca.
Nakon uvodnih izlaganja, učešće u diskusiji su uzeli prisutni predstavnici poslodavaca i članovi Samostalnog sindikata trgovine Srbije, te je opšti zaključak da socijalni dijalog u sektoru trgovine u Srbiji nije na zavidnom nivou. Svi socijalni partneri moraju da ulože napor za razvoj i unapređenje socijalnog dijaloga, koji bi rezultirao zaključenjem Posebnog Kolektivnog ugovora za delatnost trgovine Srbije. 
 
 
 
Scroll to top